Network ve Güvenlik Çözümleri

Network ve Güvenlik Çözümleri

SİZİ ARAYALIM

Bilgi teknolojileri ve iletişiminin günümüzde kazandığı önem işletmeler için tartışılmaz çok önemli bir noktaya ulaşmıştır. Teknolojideki hızlı ve sürekli gelişim, işletmelerin kesintisiz, yüksek hızda ve güvenlikte bir iletişim ağına sahip güçlü bir IT altyapısına sahip olmalarını gerektirmektedir. Güçlü bir IT altyapısının en önemli noktalarından birisi hiç kuşkusuz doğru tasarlanmış ve problemsiz çalışan bir ağ altyapısıdır.

ENA ICT, ağ altyapısının kusursuz planlanması, kurulumu ve yönetimi konularında işletmelerin farklı ihtiyaçlarına göre tasarlanmış çözümler planlayarak anahtar teslim çözümler sunmaktadır.

Yapısal kablolama ve sunucu odaları dizaynı ile başlayan hizmetimiz, omurga switchlerin yapılandırması, katlar arası LAN bağlantıları için kenar switchlerin yerleştirilmesi, kablosuz erişim çözümleri için Access point kurulumları gibi birçok ilgili ekipmanların kurulum süreçleri ENA ICT uzman kadrosu tarafından gerçekleştirilir.

Güvenlik Çözümleri

Artık günümüzde şunu çok iyi biliyoruz ki işletmelerin BT altyapılarının güvenliği önemli bir uzmanlık konusudur. Data güvenliği, çalışan faktörü, doğal afetler, kurumlara dışarıdan veya içeriden gelen kötü amaçlı yazılımlar nedeniyle işletmeler daha da çok risk altındadır. Her tür farklı cihazın birbiriyle iletişimde olduğu bu internet ortamında, sürekli gelişen, daha karmaşık ve karışık hale gelen kötü amaçlı yazılımlar kurumların veri güvenliğini daha fazla tehdit eder hale gelmiştir. Tüm bunların sonucunda işletmeler daha esnek, güvenli ve bütünleşik bir güvenlik çözümüne ihtiyaç duymaktadır.

ENA ICT olarak Ağ güvenlik teknolojileri alanında sektörünün lider üreticileri ile yüksek performanslı, ölçeklenebilir ve yönetilebilir güvenlik altyapılarının projelendirilmesi ve entegrasyonu konularında danışmanlık ve uygulama hizmetleri sunmaktayız.

FIREWALL
Firewall’lar artık kural bazlı çalışmanın çok ötesinde, gelişmiş saldırılara yanıt vermek üzere (URL Filtering, Web Security, IPS vb.) gibi çözümleri bünyesinde barındıran sistemlere dönüşmüştür.

MAİL VE WEB GÜVENLİĞİ
E-posta ve web erişimi; virüs, zararlı kod ve gelişmiş güvenlik tehditlerini (APT) başlatan zararlı yazılımların kurum bilgisayarlarına bulaşmaması ve idari/kanuni kontrollerin yapılabilmesi için güncel ve teknolojik çözümlerin kullanılması gereken çözümlerdir.

DLP
Veri kaybını önleme (DLP) yazılımı ve araçları, uç nokta etkinliklerini izler ve kontrol eder. Şirket ağlarındaki veri akışlarını filtreler ve duran, hareket eden ve kullanımda verileri olan işletmeleri korumak için buluttaki verileri izler. DLP ayrıca (KVKK, PCI vb.) uyumluluk ve denetim gerekliliklerini yerine getirmek ve anormallik alanlarını belirlemek için raporlama sağlar. 


VERİ SINIFLANDIRMA
İşletmeler her zamankinden daha fazla veri üretiyor ve topluyorlar. Bu veriler kullanıcı bilgisayarları, ağlar, mobil cihazlar ve bulut içerisinde depolanıyor veya bu ortamlar arasında dolaşıyor. Buna ek olarak, yeni güvenlik düzenlemeleri, işlenen verilerin tanımlanması ve güvenliği konusuna gittikçe hassaslaşıyor. Hem yasal düzenlemelere uyum hem de verilerin korunması için veri sınıflandırması yapmak gerekiyor.

LOG YÖNETİMİ & SIEM
Log yönetimi artık sadece güvenlik izlemesi ve regülasyonlara uyum sağlanması ile sınırlı değildir. Etkili bir Merkezi Log yönetimi izleme, belgeleme ve analiz becerileriyle güvenlik istihbaratının yanı sıra IT operasyonlarının yönetimi, uygulama izleme ve hatta İş Zekâsı için de ihtiyaçtır. SIEM yazılımları ise güçlü korelasyon yetenekleri sayesinde BT ortamlarındaki etkinliklerin görünürlüğünü maksimum seviyeye taşırken, güvenlik risklerine karşı da aksiyon alınmasını sağlarlar. 

İKİ FAKTÖRLÜ KİMLİK DOĞRULAMA
Kurumlar artık kaçınılmaz olarak çalışanlar, müşteriler ve iş ortaklarından oluşan ekosistemde çalışmak durumundadır.  Bu nedenle doğru kişinin doğru bilgiye erişmesini sağlamak en önemli konu haline gelmektedir. Bunun yanı sıra regülasyonlar da Kimlik ve Erişim Yönetimi ihtiyacını etkilemektedir.

Çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA), kullanıcının bir oturum açma veya başka bir işlem için bağımsız kimlik bilgileri kategorilerinden birden fazla kimlik doğrulama yöntemi gerektiren bir güvenlik sistemidir.

PAROLA VE OTURUM YÖNETİMİ
Kimlik ve Erişim Yönetimi ihtiyacının hiç kuşkusuz en önemli noktası ayrıcalıklı hesapların yönetilmesi ve bu hesaplar ile yapılan işlemlerin kayıt altına alınmasıdır.